Kommentarer: 0    Postet: 20.09.2008   Klokken: 05:49   Kategori: Bibel?

michelangelocreationad02

Gud former en mann ut av jord og blåser livsånd i hans nesebor, så mennesket blir et levende vesen. Gud setter mannen i Edens have og tillater ham å spise frukten av alle treene, men kunnskapens tre forbyr Gud ham å spise av, fordi at den dag han spiser av det, skal han dø. Gud bestemmer seg for å skape en hjelper til mannen fordi han er alene, og skaper alle de ville dyr og alle himmelens fugler. Men han finner ingen hjelper som svarer til ham. Derfor skaper Gud en kvinne av mannens ribben mens han sover, og da han våkner sier han at hun skal kalles kvinne, for av mannen er hun skapt. Adam og hans kvinne er nakne, men de skammet seg ikke.I haven møter kvinnen slangen som forteller henne at hun ikke vil dø, selv om hun spiser av treet: «Gud vet at den dag dere spiser av den, blir deres øyne åpnet, så dere blir som Gud og kan kjenne godt og ondt.» Så kvinnen spiser av frukten, og gir mannen frukt å spise. Da åpner deres øyne, og de oppdager at de er nakne. Derfor syr de fikenblader sammen og binder dem om livet. Gud forbanner slangen, og kommanderer ham til å krype på sin mage og spise støv alle sine dager. Kvinnen straffer han ved at hun skal føde barn i smerte, og at hennes mann skal herske over henne. Mannen straffer han ved et liv i hardt arbeide. «I ditt ansikts svette skal du spise ditt brød inntil du vender tilbake til jorden.» Mannen gir kvinnen navnet Eva, mor til alle mennesker. Gud Herren sier at mennesket er blitt som en av oss og kan kjente godt og ondt. «Bare det nå ikke rekker hånden ut og også tar av livets tre og spiser og lever evig.» Gud tar dem ut av Edens have og en kjerub og et flammesverd bevokter inngangen.

 

250pxdomenichinoadameve

 

Adam og Eva fikk to sønner, Kain og Abel. Den første var åkerdyrker, den andre sauehyrde. Begge bringer ofre til Gud, men Gud aksepterer kun Abels, formentlig fordi Kain ikke bringer ofret av et oppriktig hjerte. Kain myrder sin bror, og da Gud spør hva som har skjedd med hans bror, svarer han at han ikke vet og spør om han skal vokte sin bror. Gud forbanner Kain og sier at når han dyrker jorden, skal den ikke lenger gi grøde. Fredløs og flyktning skal han være på jorden. Kain frykter at hvem som enn som møter ham, vil slå ham ihjel, men Gud setter et merke på ham med løftet om at hvis noen slår Kain ihjel, skal det hevnes syv ganger. Kain slår seg ned i landet Nod, øst for Eden.

 

 

Dramatiske greier

    Kommentarer: 0    Postet: 20.09.2008   Klokken: 05:49   Kategori: Bibel?
    Kommentarer: 0    Postet: 20.09.2008   Klokken: 05:24   Kategori: Bibel?

Bor det en hemmelig kunstsjel i meg? Jeg liker ting som er liksom kunst.. Glass.. Noen bilder.. Ting.. Osv osv...

Dette henger på veggen min:
hendene
 Myee større jah =) Å noe med det bildet er litt sånn.. Hmm.. Vet ikke hvordan jeg ska få forklart det men det er et forbanna bra bilde! :D

Her under:
michelangelocreationad02
Er hele bildet.. Vakkert er det å.. Men det virker som om det er forstyrrende elementer i det når fokusen tydelig er satt på hendene som nesten møtes.. Så jeg foretrekker nok bildet med bare hendene :)


Glass.. Det er vel også kunst :) Å jeg ELSKER glass :D
Bor det en kunstnersjel inni meg som jeg må grave fram?
Kanskje jeg kan lage ting sjøl??

    Kommentarer: 0    Postet: 20.09.2008   Klokken: 05:24   Kategori: Bibel?
  • Profilbilde 27, Kristiansand
    Heisann. Jeg heter Tonje og er 27år og er født og oppvokst i Trondheim. Nå bor jeg i Kristiansand ilag med min kjære <3 På denne bloggen kommer jeg til å skrive om litt av hvert.. Bl.a Neglelakker og div hudprodukter siden jeg er stor fan av det! Hvis noen skulle lure på noe så bare spør.

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits